Tiistai-iltana kävi kouluttajat kylässä ja Tohveli oli enemmän kuin innoissaan..

Otettiin uusi palanen opiskeltavaksi. Toivo on oppinut tökkäämään värillistä tarralappua ja oppinut ilmoittamaan langattoman ovikellon äänen - nyt nämä asiat sitten yhdistettiin. Eli tarralappu laitettiin tähän ovikelloon ja nyt sen tarkoitus oli oppia yhdistämään nämä kaksi asiaa eli ensin ilmaista ääni ja sen jälkeen viedä äänen luo kun kysyn "missä".

Ovikello oli lattialla metrin päässä minusta ja Miia soitti kelloa jolloin Toivo raapaisi minua ja silloin kehu ja sanoin Missä. sitten passiivisena odoteltiin mitä Toivo tekee..se istahti ja näki selvästi miten aivot raksutti,hetki odoteltiin ja sitten se meni ovikelloa tökkäämään jolloin naks ja nami. Tätä harjoiteltiin muutamia kertoja ja koira kyllä pienen miettimisen jälkeen aina toimi mutta itsellä meni pasmat sekaisin että milloin piti kehua ja milloin naksauttaa Nauru,onneksi Miia kirjoitti muistilapun..

Tämä harjoittelu oli sen verran uuvuttava että se jätettiin muutamaan kertaan mutta lisänä otettiin IsoMusta.

 Toivohan säikähti kesällä kaverin IsoaMustaa koiraa ( RIP Eemeli :(  )ja sen jälkeen on pelännyt isojamustia koiria. Miialla oli mukanaan reipas IsoMusta ja lähdimme kävelylle,naksutin ja paljon nameja mukana ja heti aloin naksutella kun Toivo näki isonMustan ja vetämättä käveli sivulla ja otti kontaktia minuun. Mentiin ensin isonMustan perässä kokoajan palkaten kun Toivo reippaasti kulki,yhtään se ei pelännyt. sitten isoMusta kulki meidä'n perässä ja edelleen naksutin ahkerassa käytössä.

Lopulta pysähdyimme,Toivo istui ja otti kontaktia ja isoMusta tuli viereen ja Toivo oli edelleen reipas ja otti kontaktia. Hyvä mieli jäi tästäkin - hyvillä neuvoilla voidaan jatkossakin lenkillä kohdata naapurin IsojaMustia naksutinta ahkerasti käyttäen.

Naksutinta käytin myös tämän jälkeen ahkerasti kun lähdimme iltalenkille kaverin kanssa,Leksan seurassahan Toivo tuppaa aina kiihtymään mutta nyt meni lenkki hyvin rauhallisesti kun en antanut sille tilaisuuksia kiihtyä ja palkkasin rauhallisesta kävelystä. Ja kiitos kaverillekin kärsivällisyydestä ,sitä tulet tarvitsemaan meidän seurassa Kieli ulkona

Eilen harjoittelin Toivon kanssa tuota ovikelloa pariin otteeseen aamulla ja illalla. aamun treenit meni todella hyvin,illalla ei pystynyt olemaan naama pokkana..Eka ovikellon ääni aiheutti Toivossa muistamattomuutta?,se höselsi ympärillä vaan joten annoin sille hetken päästä ilmaisumerkin "koske". Se täkkäisi ja sitten sanoin Missä jolloin se meni ovikellon luo,otti tarralapun ja toi sen minulle,heh heh..tästä en tietenkään palkannut vaan jätin asian huomiotta vaikka naurattikin. Seuraavat 3 harjoitusta menikin yllättävän hyvin,koira toimi niinkuin piti. Tänään harjoitellaan vielä pariin otteeseen ja jos yhä menee hyvin niin voidaan siirtää ovikelloa puoli metriä ulko-ovelle päin,lopulta ovikellon ollessa ihan ulko-oven edessä. Muita ääniä harjoitellaan entiseen malliin,harjoituksia vaikeuttaen.