Muutama päivä hurahtanut taas. Töihin paluu meni ihan kivuttomasti,siis Toivon kannalta,sohva on saanut olla rauhassa JEE mutta postin se mokoma oli eilen silpunnut =( ,onneksi ei sen tärkeämpää kuin Kelan ilmoituslappua..

Lenkit kaverien seurassa on muuttunut rauhallisemmiksi,"veto seis"-koulutus sujunut hyvin ja vaikutus alkaa näkyä. Hyvin siinä samalla kaveriakin koulutettu kun pysähtyy aina kun mekin pysähdytään =). Ja yleensäkin kaverin kohtaaminenkin alkaa olla rauhallisempaa opetuksen myötä,ennen Toivo sinkoili suoraan syliin,nyt se malttaa 4 tassua maassa tervehtiä tuttuja.

Samaa opetusta vahvistettu nyt siinä kun joku tulee meille kylään. Koiran pitää odottaa rauhallisena kunnes vieras on päässyt sisään ja saanut vaatteet pois päältänsä,sitten voi mennä tervehtimään. Edelleen se tervehtiminen on Ylitsevuotavaa Rakkaudentunnustusta "kivakiva,ihana ihana kun tulit,kivakiva..",njoo...

Viestin merkkiäänenhän Toivo oppi ihan itse ilmoittamaan syksyllä ja siitä lähtien olen vahvistanut naksulla sitä. Hienosti poika ilmoittaa viestistä myös lenkillä ollessa,vaikka mukana olisi 2 muuta koirakkoa. Edistystä taas Hymy

Ovikello-treenissäkin edetty nyt siihen että ilmaisu on melkolailla varmaa jo joten tänään voidaan kokeilla ovikelloa ilman sitä tarralappua. saas nähä kuin käy..Raapaisu-merkkiä Toivo on alkanut käyttää enemmälti,johtunee siitä ettei mun kädet ole aina sen ulottuvilla joten sen on pakko raapaista saadakseen mun huomion että Heii,nyt soi jossain.. Täytyykin pitää koiran kynnet sopivan lyhyenä..

Mätsiin me ei päästäkkään lauantaina kun joudunkin töihin silloin. Hiukan harmittaa mutta tuleehan noita mätsejä ensivuonnakin. Ensivuodeksi myös suunnitteilla TOKO-koulutus jossain porukassa,tekisi hyvää koirallekkin porukassa tottistella.Onneksi Kuopiossa aina löytyy joku treenipaikka ja kerho vaikka jonot joskus voikin olla aikamoiset..

Sunnuntaina saamme Toivon bestiksen , Leksa-pehkon, hoitoon pariksi päivää. Mahtaa olla poika onnessaan ! tai sitten ei..Leksa on niin rakastunut Maisaan että kyläillessä ei juuri ole Toivoon huomioo kiinnittänyt. Toivottavasti Toivo ei kehitä silloin mitään mustasukkaisuusdraamoja =D .. 

Tänään käymme työasu päällä tuossa lähikaupassa. Tärkeä hetki..voittaako ruuan hajut vai motivaatio työhön..Informoin kauppaa jo useita päiviä sitten (siis kysyin varmistusta sopiiko heille että menen koiran kanssa sinne)ja työntekijä lupasi välittää viestiä muille. Saas nähä tuleeko stoppi jo ovella...ei kai , olen ilokseni huomannut että Kuopio ei olekkaan niin koirakielteinen kaupunki mitä joskus on huomattu sen olevan. Hieno homma !!!

Toivolle on uusi temppu opetuksessa ( hauska opettaa kun saa nauraa niin paljon samalla). petra on opettanut sille "pusu" eli Toivo pussaa ja minä opetan sille "Hali". Pakko olla itse siis lattialla polvillaan/istumassa että Toivo voi harjoitella sitä. Se jo kuulokoira-leirillä teki sitä että nosti molemmat tassunsa molemminpuolin mun olkapäitä ja pussasi/nojasi päätä hartiaan,kehitin siitä temppua eli käskystä "hali" halaa- hyppää nojailemaan,tassut olkapäillä. Naksua ja namia tässäkin hyväksikäyttäen =). Sormien näyttöä,kieri ja MoiMoita harjoitellaan myös,kaiken tottistelun ja äänitreenien lisäksi. Ei päivääkään ettei jotain tehtäisi,ehkä pikkupakkokin(tosin ihan mielellään)ellen halua että Toivo keksii OmaaKivaa runsain mitoin..