Ja poika pääsee taas kesän aikana harrastamaan suosikkilajiaan eli uintia

Ostin sille kelluvan frisbeen ja sen perässä onkin mukava uida. Toivo mielellään hakee ja tuo,hakee ja tuo..parempi tuo frisbee on heittoleluna vedessä ja kuivalla maalla kuin keppi - se ruukaa edelleen syödä kepit ja siitä seuraa sitten keppikakan vääntöö :( ..

Maisa-pupukin pääsi eilen ensimmäistä kertaa valjaissa ulos,totuteltu sisällä ensin muutaman päivän valjaita pitämään ja ihan mukavasti se antaa niiden olla päällään. Ulkona oli pupulla sitten oma vahtikoira mukana ;)

Oli Maisalla siinä ihmettelemistä - ihanaa vihreää joka puolella! Malttoi hiukan maistellakin sitä vihreää..

Toivon treenailut jatkuu. Viikolla yksi päivä kun olin ystäväni ja hänen koiransa kanssa metsä/lampi-lenkillä ja koirat tietysti vapaana,tuli todettua Toivon luoksetulon varmuus. Ennenkuin itse näin että mutkan takaa tulee koira,Toivo meni edellä ja jähmettyi paikalleen,näin mustan cockerin tulevan. Huusin "tänne" ja poika tulee tuhatta ja sataa luokse,ei edes jäänyt miettimään tottelisko vai ei  ja minä olin suu muikeana. Sama koira tuli myöhemminkin vastaan ja taas Toivo totteli täydellisesti "tänne"kutsuun. Koirapuistossakin se aika vikkelään tulee huhuillessa luokse.

Puistosta puheenollen..joku aika sitten muutamia kertoja puistossa käynyt niin että toinen koira on ahdistellut Toivoa ja silminnähden Toivo tehnyt rauhoittavia eleitä ja silti toinen ahdistellut..siitä seurannut se ikävä piirre että Toivo on alkanut pelkonäykkimään jos joku sitä ahdistelee eikä ota todeksi Toivon rauhoittavia signaaleita :( .Ja lisäksi tämä kuumakalle alkanut itseään "alempia"komentamaan vähän turhan napakasti,siihen puutun myös heti.

Tuohon pelkonäykkimiseen minun on heti puututtava sillä se ei ole kuulokoiralle eikä muutenkaan koiralle suosittava piirre. Katsokoon muut koiranomistajat kieroon ja vähät välitän heidän kommentistaan "kyllä koira koiran opettaa" - jos toinen ei jätä rauhaan vaikka toinen rauhoittelee niin siinä on minun mielestä jo omistajan puututtava asiaan.
Tuo pelkojuttu kun voi vahvistuessaan alkaa häiritsemään muutoinkin Toivon kuulokoiran virkaa.

Toivon kahelointi vapaa-ajalla veti pinnaa välillä kireämmälle kunnes kaveri keksi että pitäisin sen työliivejä päällä silloin kun porukalla mennään ja vitsi,se oli hieno idea sillä se toimii! Toivo on huomattavasti maltillisempi vapaallakin liivit päällä,testattu koirapuistoon mennessä sekä tallilla 

tallilla se saa kyllä kärrylenkin mukana juosta niin paljon kun sielu sietää , rauhoittuu siinä jo sen verran ettei lenkin jälkeen kohella tallin pihalla vaikka vapaana onkin. Tallitauko alkanee vissiin ensiviikolla? kun hevoset madotetaan joten sitten otan käyttöön fillarin ja sillä enemmän juoksuttaa koiruutta.

Tori-kierroksella kävin lauantaina pojan kanssa pienen tauon jälkeen. Jalan mentiin tuo 2,5 km matka,käytiin muutamassa eläinkaupassa ja pikaisesti kahvilassa kahdestaan istuksimassa. Todella rauhallisesti Toivo kulki vierellä ja asettui kahvilassa jalkoihin maate,liekkö väsynyt edellisillan tallireissusta vielä.. Kahvilassa juttelin viereisen pöydän papparaisen kanssa joka kovasti kyseli Toivon työstä ja toivotteli onnea jatkoonkin. Mukava olotila tulee aina moisten kommenttien jälkeen.

Bussilla tultiin  kotio kun oma selkä ei jaksanut enää kotiinpäin kävelemistä,loppuilta menikin aikalailla tiiviisti sohvalla maaten..Sunnuntaina olin pitkästä aikaa itse  koiranäyttelyssä mukana,varkaudessa kun siskontytön koiruus oli kehässä. Mukava oli haistella taas näyttelytunnelmia ja katsella kehiä,Toivo ei tietenkään ollut tuolla mukana. 

Mutta ensikuussa alkaa täällä ulko-mätsärit niin eikun vaan innolla mukaan,itsestäkin mukavampi käydä ulkomätsäreissä kuin ahtaissa hallimätsäreissä. Näihin tunnelmiin