Viime perjantaina tallilla oltuamme hevosajelulla( ja tietysti pojat taas vapaana mukana)ja Rollon putsauksen jälkeen huomasin että Toivon toinen silmäkulma oli turvonnut,samaten kuonoon nousi muutama iso patti. Ihankuin joku ötö olisi pistänyt mutta ei me lenkin missään vaiheessa huomattu että Toivo olisi ulahtanut tms tai syönyt metsästä mitään.

Kotiin tultuamme kuono alkoi turvota jo ihan reippaanlaisesti joten annoin varuiksi Toivolle kyytabletin. Se yö meni paljolti koiraa vahtiessa..

Lauantain kuono ja silmä oli melkolailla ok mutta sunnuntaina kuono turposi taas ihan voimakkaasti. Aloin miettiä eri syitä mutta en tullut hullua hurskaammaksi..kaverin kanssa kyllä mietittiin että kun Toivo joutui viime syksynä ampiaislauman hyökkäyksen kohteeksi niin olisiko nyt jonkun ötön pisto saattanut laukaista moisen allergiareaktion? sillä selvä allergiareaktio tuo kuonon turpoaminen on. Se turvotus sitten nousi ja laski itsestään,saattoi olla 4 tuntia turvoksissa,sitten laski useammaksi tunniksi ja taas turposi..

Silmäkulmaan jäi muutama "näppylä"joita Toivo alkoi hangata ja tassulla raapia,verillehän se meni useaan otteeseen kunnes laitoin sille kaulurin päähän. Nyt se joutuukin olemaan ihan Pönttöpäänä kunnes silmäkulma ok.

1305185675_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tässä kuvassa kuono on jo palaamassa normaaliksi sunnuntaina

Tiistaina piti viedä poika klinikalle kun aloin jo maalailla piruja seinille ja pelätä kaikkein pahinta. Eläinlääkärin mukaan meidän miettimä(ketju)reaktio voi olla mahdollista ja selvä allerginen reaktio oli kyseessä. Moinen kuonon itsestään turpoaminen ja laskeminen voi kestää useammankin päivän mutta usein syynä voi olla joku nuorilla koirilla ohimenevä esim.ruoka-aineen allergiakin.

Sai silmäkulmaan antibiootti-kortisonirasvaa 1-2 viikon kuurina ja kyytablettia antaa jos kuono hyvin voimakkaasti turpoaa. Ja alettava selvittelemään enemmän mistä moinen voisi johtua. Viikonloppunahan Toivolla oli myös oksentelua ja muutamaan otteeseen ripuloi mutta ne meni noilla oirein ohi.

"Nauta-allergiaa" epäillessäni annoin pojalle maanantai-aamuna pelkkää naudan mahapullaa ja siitä tunnin päästä kuono turposi taas. laski päivää kohden itsestään. muun välin tässä syötin sille hevoslihaa kun jotain sen nassuun  on saatava. Eilis-illan oli kuono ok tähän aamuun asti. Uusin sitten mahapullan-syötön ja vot,taas kuono turposi. Eli välttelen jonkun aikaa nyt nautalihaa ja syötän muita lihoja ja kokeilen jossain vaiheessa taas nautaa,katsotaan selviääkö tästä ihan kotikutoisesti vai pitääkö alkaa selvitellä klinikan kanssa ( toivottavasti ei), Niin perusterve koira kuitenkin tähän asti niin ei kivaa jos nyt alkaa "sairastella". Vieläkin mielessä edellisen rakkaan koirani maha-sairastelu kaikkine allergioineen ja tulehduksineen ja lopulta piti luovuttaa kun hoito ei auttanut :( .

Treenailu on jäänyt väliin tänä aikana,kuulokoira-kouluttaja tulee taas huomenna käymään,katsellaan..ja saas nähdä kykeneekö Toivo huomenna Palvelutalolle ulkoiluun,menen ilman koiraa jos ei muuten.