Nämä helteet vie puhdin niin emännästä kuin koirastakin.

Onneksi asumme metsän vieressä ja pääsemme kätevästi metsäpolkuja pitkin parille läheiselle lammelle,mukavasti viilentää Toivoa kun pääsee uimaan. Mökillä olimme viime viikonlopun,tein pari lyhyttä verijälkeä pojalle - mukavan maltillisesti lähti haistelemaan kuono maassa eikä kertaakaan ottanut ilmahajua. Uimassa myös käytin,koiruus hyppää suoraan umpisukelluksiin lelun perässä ,välistä tekee mieli itsekkin hypätä perässä..

Kesään kuuluu myös ne öttiäisriesat eli punkit. Niitä löytyy koirasta pikkiriikkisinä ötöinä ja välillä pulleina ötöinä. En ole laittanut solumyrkkyjä Toivoon ja turhaa se kai olisikin kun toinen rakastaa uimista. Täytyy vaan koittaa muistaa joka ulkoilukerran jälkeen hiplata koira läpi,tuurilla ne pienet ötöt löytyy vasta kävelemästä.. Kaveri toiselta paikkakuntaa kauhisteli kun heidän koirastaan löytyy pari punkkia per kesä ja meiltä löytyy (huonolla tuurilla) pari punkkia per päivä!

Tallitauko tuli nyt koirille ja koska sää on liian kuuma fillarointiin niin aivojumppaa sitten enemmän. Edistystä tapahtunut palohälyttimen ilmaisussa ,Toivo välillä ilmaisee äänen jälkeen menemällä käskyttä maahan , arvioisin että se on fifty-fifty kun menee käskystä kuin käskyttä.

Perjantain palvelutalon ulkoilussa ei ollut nyt mukana kun mittarissa + 30 on ihan liikaa,itsekkin olin läkähtyä. Pysähdyimmekin lenkin varrella puistikkoon jäätelölle,me vapaahtoistyön tekijät kuin asukkaatkin. Jos ensi perjantaina olisi jo leudompaa säätä niin pääsee Toivo taas rapsuteltavaksi.

Maisaa ollaan valjaissa ulkoilutettu päivittäin ja välillä mukana vahtimassa ollut Toivokin. Hyvin reippaasti pupu jo viipottelee hihnassa,Toivo välillä sitä pökkii pyllystä eteenpäin (ja syö samalla pupun papanoita..). Leksakin eräänä iltana oli pihalla meidän seurana ja kyllä vaan oli välillä kuin seisova collie.. Maisa ei ole moksiskaan vaan koirakaveri siinä mukana tohottaa. Saakin koirat (oma että kaverin) tottua sitten pupumaiseen meininkiin sillä meille on kesän loputtua muuttamassa Maisalle kaveriksi kääpiöluppa-poika,onneksi se on koiriin tottunut.

Tänä aamuna olikin super nopea herätys aamuaikaseen. Maisahan on kokoajan vapaana ja öisin keittiön ovi kiinni (maisa siis keittiössä)ettei tarvi sen kolinoita kuunnella. Aamulla petra herätti sanomalla "ikkunalla on kissa!!" ja sillon se kissa hyppäsi sisälle,sinkoili pitkin keittiötä,veti verhoja alas,sinkoili huoneesta toiseen ja repi mennessään lisää verhoja alas. Lopulta sain sen parvekkeelle ( onneksi on parvekelasit) ja päästiin huohahtamaan. Maisa ja Toivo sai hiukka hertslaakia,Maisa oli neljän tunnin ajan ihan säikkynä sinkona,ei suostunut menemään häkkiinsä ollenkaan (tuli mieleen jotta olikohan kisu käynyt sen häkissä jo ennenkuin huomattiin koko kissaa?!). Kävin naapureilta kyselemässä onko keltään kadonnut kissaa,ei ollut heiltä jotka oven avasi.

Onneksi älysin viedä lapun rapun ilmoitustaululle sillä parin tunnin päästä yläkerran naapuri tuli noutamaan kissaansa :P . Se oli hypännyt ylimmän kerroksen avoimesta ikkunasta 2 kerrosta alaspäin,meidän "kattotasanteelle"ja siitä hiippaili sisälle. Ressukalla pieni verinoro huulessa,toivottavasti ei satuttanut itseään pahemmin.

Ensiviikolla toivottavasti säät viilentyisi niin voisi lähteä taasen torikierrokselle,hävettävän vähän olen viime viikkoina Toivoa koulutellut "ihmisten ilmoilla",täytyy itse skarpata ja muistaa se Tavoite .