Taas tälläinen normaali yö , selkäkipu ei anna nukkua vaan valvottaa enemmän tahi vähän vielä enemmän  vaikka eilen sain muutaman uuden lääkkeenkin että helpottaisi mutta eipä tuo helpota..Kello 03.40 ja Toivon kanssa kävimme juuri lyhyellä metsälenkillä. On muuten ihan kiva joskus käppäillä tuohon aikaan metsässä (jonkun verran katulamppuja..),ei ketään muita liikkeellä ja koiruus hepuloi täysillä.

Kulunut viikko ollut aikalailla valvomista ja sitäkautta migreenin potemista,vanha "ystäväni"tuli siis takaisin enkä tykkää en yhtään. Peruuntui kaverikoira-käynti,perjantain Ulkoilukäynti ja myöskin  Vapaaehtoisille järjestetty kutsujuhla Kaupungintalolla - harmittaa !! Olis kiva ollu sivistää itseään orkesteria kuunnellen,nauttien kakkukahveista ja muitten vapaaehtoisten seurasta,kokemuksia vaihdellen. Mutta ei voi mitään.

Toivonkaan kanssa en ole paljoa kyennyt treenailemaan mutta yhdessä asiassa sentäs saavutettiin oikein iso riemuvoitto !! Se hokasi täysin nyt sen " valot"!! Ollaan siis harjoiteltu eteisvalon sytyttämistä ja sammuttamista naksun avulla,pala palalta ja pikkuhiljaa edistyen ja nyt se onnistuu täysin, jopa niin että itse olen 3-4m päässä sanomassa "valot"ja Toivo kipittää katkaisijan luo,hyppää ja tassulla räppää,joko valot päälle tai sammuksiin. Ensimmäinen kerta kun se tajusi että siitä katkaisijasta pitää kuulua naks-ääni (sammuu/syttyy) kirvoitti minulta hirmuisen jeeeeessss-hihkaisun ja sillon Toivolla sytytti  . Joskus tarvitaan vain yksi  hihkaisu...

 Chicon kanssa Toivo pitää entisenlaista hepuliralliaan,onneksi Tirppanalla alkaa mennä jakeluun tuo että "pois"-sana tarkoittaa myös sitä että Toivon selästä PITÄÄ tulla pois just nyt eikä kohta...väliin meinaa kypsyttää sen "halut"mutta tuo touhu on kuulema hyvin tyypillistä chihuille... Sen olen huomannut että kanien seura ei Toivoa niinkään enää kiinnosta,Chicon tulon jälkeen se kiinnostus vaimeni mutta kyllä se edelleen silloin tällöin käy pupusia pussaamassa ja jos jompikumpi kaneista ykskaks spurttaa niin Toivolla olisi menohaluja perään. Chicokin välillä meinasi liikoja kiihtyä pupujen spurttien suhteen mutta hyvin sekin alkanut tajuta että niitä ei saa jahdata vaikka miten mieli tekisi !

Paavosta Chico eritoten näkyy tykkäävän,ehkä siksi kun paavo ei laita yhtään vastaan vaikka Tirppa hiukan nutuuttaa sitä..toki me katsotaan ettei se pure sitä tms. Maisahan antaa hyvinkin Chicolle turpaan jos Chico alkaa Maisan mielestä liian rajuksi,sen takia Chico osaa ottaa Maisan suhteen iisimmin.

Kaupunki-kauppa-reissuja yritän ottaa Toivon kanssa tämän kuun ajan hieman enemmän,sitten tuleekin monen kk tauko kun ei torillekaan varmaan hyvin päästä. Selkäleikkaus edessä kk päästä ja voipi olla jotta kaikkinainen treenailukin menee aika vähiin..Onneksi saan ystäviltä ja siskoilta apuja mm.koirien ulkoilutuksiin,Toivo varsinkin alkais hyppiä seinille jos se ei pääse itseään purkamaan,vaikka sitten edes vapaana juosten.. hiukan myös hirvittää jo sekin kun  Toivo toisinaan hyvinkin reippaasti ilmoittaa äänet,saattaa siis ponkaista hypätä päin ja tassulla hipasta,ilmoittaa näin äänestä. eihän siinä muuten mitään mutta metallikehikko yms selässä(sisällä) ja selkä "paketissa" paha ottaa vastaan moista ponkaisua,varsinkin jos se tulee yllättäen kun se yleensä tulee kun enhän minä kuule ääniä.. Ehkä ihan hyvä idea jos ainakin alkukuukausien ajan hillitsen Toivon ääni-ilmaisujavai vaikuttaakohan se sitten niin että se lakkaa ilmoittamasta täysin..,en tiedä..pitää kouluttajalta kysyä kun taas nähdään..