Joulu tulla kovasti jolkottaa..tytöt töistä antoi pojalle ikioman lahjan jonka Toivo saa aattoiltana itse aukoo paketista,mä uskon että on tooodella mieluinen paketti - puuttuisi enää takka ja tyttökaveri Pusu hihhih..

Talvipakkasia pitelee edelleen. Välistä en ole tossuja Toivolle laittanut kun mittari valehdellut esmes -13 ja ulkona ollutkin huomattavasti kylmempää. Rivakasti eteenpäin kävellen ei niin kamalasti ehdi potea viluisia tassuja mutta joku bussin odottelu tms pistää palelemaan ja siitä tuli oiva opetustilanne; poika hyppää syliin =) kehotuksesta Hyppää. Tosin vielä se on siinä vaiheessa että kun se itse ponkaisee syliä kohti niin minä nostan samalla kainaloiden "alta",siinä on sitten kiva 13kiloisen karvaturrin sylissä loikoa..

Ovikello on jo ulko-oven edessä,ei vielä ovessa kiinni (odotamme kouluttajan tammikuista käyntiä)mutta sinne se vaan poika vie minut kun se soi,ensin ilmaisee ja sitten vie ovelle. Päivänä muutamana kävi myös sellainen tilanne jolloin huomasin etten itse vielä näköjään täysillä luota Toivon ilmaisukykyyn :/,tosin se oli myös aika laimea se sen ilmoittaminenkin..hyppäsi vaan polvelle nojailemaan eikä koskenut tai raapaissut. Petra sanoi hetki myöhemmin että Toivo kertoi ett kännykkään tuli viesti (jota minä en siis kuullut),Toivon ilmaistessa sen noin vaan syliin nojaamalla en tajunnut että se kertoi äänestä ja käskin sen vain pois..ups. Ja se meni pois eli nyt on lisätreenattavaa siinä että vaadin siltä vahvaa ilmaisua,ei vain kerta tökkäisy/raapaisu vaan tarvii harjoitella enemmän että sen pitää osata ilmaista vaikka parikin x peräkkäin vahvasti eikä se saa mennä tilanteesta pois vaikka käsken..juu-u,tässäpä sitä reenattavaa riittääkin.

"Halin" poika tekee jo ihanasti,ei siinä tarvii edes "pusu"kehotusta kun se halaa samalla ja pussaa =). ja Petra opettanut pojalle uutta temppua,kyllä me on naurettu vedet silmissä Nauru.."tanssi"kehotuksella (ja lelun avulla)Toivo liikkuu takatassuillaan eteenpäin ja pisin matka on ollut pari metriä kun se kävelee tahi tanssii takajaloillaan etujalat ilmassa , hauskaa sillä näyttää itselläänkin olevan kun  riemusta kiemurtelee palkan saatuaan ja toistaa temppua välillä ilman kehotusta. Olen  tutustuttanut Petraakin pikkuhiljaa naksuttelun saloihin ja tämän avulla Petran ja Toivon yhteistyökin näkyy parantuvan,sen lisäksi että kummallakin on mielettömän hauskaa yhessä touhutessa =).