Pääsiäinenkin meni ja saatiin nauttia mahtavista aurinkoisista ilmoista.

Tallilla kävimme pariin otteeseen ja Rollon kanssa kärryajelulla,koirat sai taas juosta viipottaa mukavat lenkit vapaana. Eilen lenkin alkupuolella poika keksi vesiojan ja vesipetona tietysti piti mennä molskaamaan. Ajelun jälkeen käytimme koirat vielä rannan seutuun juoksuttamassa viimeiset höyryt pois ja vaikka järvi oli vielä jäässä mutta ranta sulana niin pitihän Toivon mennä kunnolla uimaan. Juoksentelivat vielä tovin ja pojan turkki ehti melkein kuivua niin eikös sen pitänyt vielä kerran mennä uimaan..

Muutoin viikko meni aikalailla hissunkissun. Kovin kummoisia treenejä ei pidetty,ainoastaan palohälyttimen ääntä on treenattu ( ja tietysti kännykän ja ovikellon soittoa muutamiin otteisiin että tuntuma pysyy yllä). Toivo ilmoittaa jo sen äänen ja tällähetkellä harjoitellaan että menee maahan sen ilmaisun jälkeen. Vielä ei mene itsestään vaan tarvitsee joko käsimerkin tai "maahan"sanan.

Huomasin vaan että useimmiten on melkoisen hankalaa Toivolta salaa koittaa piilottaa hälytin patjan alle..vaikka koira ohjattaisiin toiseen huoneeseen ja sillävälin minä tai Petra hakee hälyttimen ja piilottaa sen niin jotenkin tuo poika älyää sen kuitenkin. Se seuraa perässä hyvin tietävän näköisenä ja kun 1-2 x on ääntä otettu ja sen jälkeen pidettäisiin puolen h taukokin ja ollaan ihan muina naisina niin senkin ajan se varttoo että "kohta se taatusti soi". Täytyis olla sitä ovelampi..

Perjantaina mennään ensimmäiselle Ulkoilupäivälle palvelutalolle ja sen jälkeen mökille vapuksi jos vaan säät suosii. Pitää siellä tehdä pojalle  jälkeä - viime vuonna otettiin pari x ja tykkäsi käyttää nenäänsä. 

Ensikuussa onkin koirilta pääsy kielletty tallille kun hevoset madotetaan. Siinä tulenee pojille noin kk tauko sitten ja toivottavasti ei koko kesä ole ihan hirmuista hellettä että voidaan ottaa ne kesän aikana mukaan ajelulenkille. Onneksi Toivo kulkee pyörän vierellä mukavasti joten teemme viikottain reippaampia pyörälenkkejä niin saadaan ne pahimmat höyryt pois :)