Voi hyväntähden että rasittaa.. Joskus ihmiset ei osaa ajatella pidemmälle (myönnän kyllä itsekin joskus olevani uunoista uunoin mutta..). Viikon aikana kaksi kertaa kaksi eri puolituttua koirallista ihmistä sai minut melkeinpä raivon partaalle.

Se,että Toivolla on ulkoillessaan Älä Koske-liivi päällä ja silti ihmiset lupaa kysymättä alkaavat silitellä tahi äänellä innostaa Toivoa ja mitäpä muutakaan tuo sinkoileva otus yrittäisi silloin tehdä..no tietysti pyrkiä ihmisen luo. Mutta se että hyvin äkkinäisesti livautetaan omasta taskusta omaa namia toisen  koiralle lupaa kysymättä !! Saatikka koiralle joka reagoi heti mahallaan saatuaan nautaa.. voi aargh !! Toivo ehti jo toipua siitä "mahataudistaan"ja sitten kävi edm.asiat lenkillä ja päästiinpä taas katsomaan vetelöivää koiraa. Voi että otti ja ottaa pattiin !! No,nuo meni onneks kerta-kax ripuloinnilla ohi mutta taas totesin että enää en pysähdy sanomaan edes HyvääPäivää puolitutullekkaan vaan lenkit on lenkkiä ja silläsipuli.

Onneksi Toivo on muutoin jo alkanut käyttäytymiseltään rauhoittua . En ole antanut sen vimmailla ja kiihkoilla koirakavereiden kanssa vapaana ja tallille en ole ottanut sitä enää ollenkaan mukaan. Samoin kun meillä käy vieraita,niin alkutilanteet on täysin rauhoitettu ja koiruus malttaa pysyä rauhallisena. Chicon kanssa se saa riekkaista ja vimmata,eihän nyt toki tarkoitus ole Toivolta kieltää kaikkea kivaa :P .

Enää Toivo ei pääse Chicon naskalihampaita pakoon sohvalle kun Chico jo niin ketterästi kiipeää sohvalle ja myöskin osaa nätisti tulla sieltä alas. Chicolle ollaan pidetty myös häkki-totuttautumista,oma petihän sillä on isossa koiranhäkissä mutta siinä aina ovi auki. Nyt totutellaan olemaan hetki häkissä ovi kiinni. Ihan hyvin se siellä nyt tillottaa jonkun aikaa,ihan alussa se alkoi nakerrella kaltereita ja vinkui ja aneli suurilla silmillään poispääsyä.

Toivolta jäi pari Kaverikoira-käyntiä väliin tuon mahapöpön takia mutta perjantaina päästiin Palvelutalon Ulkoilulle ja ensiviikolle on varattuna 2 Kaverikoira-käyntiä ,toivottavasti pysyy terveenä..

Lyhyellä torikierroksella käytiin työskentelemässä pienoisen tauon jälkeen. Eläintarvikeliikkeessä haistelemassa (ja vetämässä :( )ja ostoksilla ja sieltä kirjastoon,olikin ensimmäinen kerta Toivon kanssa Kaupunginkirjastolla. Ihan yllätyin miten nätisti poika siellä meni,käveli rauhallisesti sivulla ja otti kontaktia kokoajan,ei yhtään haahuillu muiden ihmisten perään eikä ohikulkeviakaan yrittänyt haistella. Liekkö kirjaston koko yleinen rauhallisuus ja se ilmapiiri vaikuttanut osaltaan. Hyvä mieli jäi siltä käynniltä ja aina noilta onnistuneilta treenauskerroilta saa uutta motivaatiota opetukseen vaikka välillä tulee pieniä epäonnistumisia. 

Ovikellon soittonappula on takaisin ovessa ja jess,hyvin mallikkaasti Toivo sen ilmoittaa tökkäämällä ja viemällä oven luo ja haukkumatta ja sinkoilematta. Kannatti palata opetuksen alkuun,kiitos vaan kovasti taas kerran Miialle hyvästä neuvosta :) .

Eilen käytiin tallilla Rollo-Monitoimipollen luona ja tällä kertaa otinkin Chicon mukaan. Pitää enemmän alkaa sitä liikuttaa erilaisissa ympyröissä ja ihmisten ilmoilla kun nyt ipanan tultua 4 kk ikään,siinä on alkanut ilmetä hienoista pelkoa ja epävarmuutta ja haukkumista ulkona tapahtuville asioille. Kyllähän sitä pientä pelotti alkuun kovastikkin kun hevoset on isoja ja uljaita ja pelottavia vaikka kilttejä ovatkin ja alkuun  piti häntä alhaalla kyyristellä ja köpötellä. Rollo kävi kentällä omistajansa kanssa ja me sinä aikana käveltiin kentän vierustaa ja siitä alkoi pikkuhiljaa Chicon häntäkin kaartua selänpäälle ja olemus muuttui itsevarmemmaksi. Talliin takaisin mentyä ei enää sitten pelottanutkaan niin paljoa ja pirpana teki jopa tuttavuutta tallin isoimman ja kilteimmän kissankin kanssa.

Kyllä uni maittoi pienelle kun kotimatkalle lähdettiin ja kotona jatkoi unia,tosin ensin Toivo nuuski sen hyvin tarkkaan ja liekkö ajatellut että voi hitsi,se on käynyt tallilla,miks mä en päässyt mukaan...

Huomenna tulee kouluttaja käymään,haluan käydä ääni-ja käyttäytymistestien osioita läpi ihan kunnolla ja vaikka testeihin ei vissiin "hetkeen"päästäkkään niin on ainakin sitten sairaslomalla aikaa treenata juttuja mitkä ei ehkä ihan vielä täysin kunnolla mene putkeen.