Kesäkin ehti jo tulla.. Ja koirat tykkää ja kanit tykkää - voi sitä herkuttelua kun puputkin sai ensimmäisen kerran pitkän talvitauon jälkeen tuoretta ruohoa ja voikukan lehteä ! Ja Toivon mässytys ruoholla...siihen aloitettiin sitten Antepsin-tabletit sillä selvältä närästykseltä se vaikuttaa ja ajoittain saa edelleenkin sitä. 

Kesän mukana tuli inhat punkit,ensimmäinen bongattiin Toivossa heti toukokuun alussa ja niitä on vaihtelevasti löytynyt siitä 0-2 per päivä :( . En uskalla kokeilla sille mitään punkkiliuoksia ( rotuherkkyydet?)saatikka punkkipantaa ja yrttipantojakaan ei saa joten ostin kokeiluun valkosipulirouhetta. Se voisi hyvinkin tepsiä mutta kun tuo ei syö ruokaa jos siinä on rouhetta.. Chicolla punkit näkee jo ihan pienenä kävelyvaiheessa kun on valkea koira ja yhtään pullavaa punkkia siitä ei ole löydetty,Chico tosin syö samaa rouhetta ruokansa seassa eli taitaa se olla tehokasta kuitenkin. Punkkisyyniä tehdään sitten joka päivä muutamaan otteeseen päivän aikana.

Toivon pissihomma on saatu täysin kuriin ihan silkalla iltalenkki-muutoksella. Päivän viimeinen pidempi lenkki tehdään jo klo 16-18 jonka jälkeen se ehtii vielä vettä hörppiä janoonsa ja pikapissitys vielä myöhemmin illalla niin jaksaa pysyä kuivana aamuun asti. Ei pissinpissiä pitkään aikaan lattialla yön aikana ( kop kop),samoin Chicokin malttaa jo hyvin pidätellä. Lääkitystä en ole Toivolle moneen kk antanutkaan.

Toivo alkoi muuttua toukokuun aikana käytökseltään entistä enemmän hermostuneemmaksi,levottomammaksi ja ihan selvästi aristeli takapäätään ja minä aloin pienessä aivottomassa päässäni murehtia jo vaikka mitä selkävikaa.. Itse kävin mahaleikkauksessa ja omat haittansa siitäkin kun toipuminen kestää ja kestää ja kipuja on muillekkin jakaa niin Toivon kuvauskin siirtyi ja siirtyi kunnes eilen vein sen sitten klinikalle ortopedin käsiin..Katsottiin silmät ja kuvattiin lonkat,lanne ja selkä ja priimaa näytti kuvat heart - ei mitään vikaa missään ja ette voi uskoa kuinka helpottunut ja onnellinen olen ! Mielessä kävi jo kaikki murheet että tähän sitten tyssää kuulokoira-hommakin ja kaikki ja yääähhh mutta taisin ihan silkasta onnesta itkaista kun kotio päästiin. Lihasjumia sillä todennäköisesti aikamoisesti joten sai tulehduskipulääkettä reseptille ja seuraavaksi suunnataankin hierojalle jolla aion käyttää Toivoa niin kauan kun tarvitsee.
Toivo sai herätyspiikin klinikalla mutta siitä huolimatta sillä kesti todella kauan ennenkuin oli kunnolla hereillä,vasta tänä aamuna klo04 se vingahteli ja vein sen pissille. Juuh - oli pissimättä yli 13 tuntia putkeen eikä edes alleen laskenut..silläkö heikko rakko ?
Chico oli hauska,se makoili kokoajan Toivon pyllypäässä tai takajalkojen päällä kun Toivo uinui,oli varmaan hieman ihmeissään kun yks vaan nukkuu ja nukkuu..

vielä vähän pöhnässä..

Muutoin Toivon kuulokoiraopit on ollut myös hieman hukassa,osansa varmaan kummankin kivuilla kun ei se aina tahtonut ilmoittaa kännykän soittoa tai viestiä,ovikellolle huusi hurjana :( ja oveen koputuksesta se vasta riemastuikin.. Ovikello-treeniä aletaankin ottamaan nyt ihan urakalla että saadaan se asia kuntoon,palohälytinkin ollut luvattoman vähällä.. Avustushommissa Toivo kyllä ollut intona mukana,nostelee tavaroita lattialta,vetää sukat jalasta ja jopa kengätkin yks päivä veti ihan itse yllättäen minun jaloista ! Postinkin ilmoittaa mukavasti ja ottaa luukusta ja tuo syliin - niin ilmiselvästi koira nauttii kun saa tehdä töitä.
Torilla ei olla käyty kummoisemmin treenaamassa kun oma kunto ei kestä vielä,Kelalla tosin käytiin ja siellä poika asettui heti jalkoihin makaamaan kun kotvasen tätin kanssa juttelin. Bussissakin Toivo osaa jo heti asettua eikä enää turhia vouhota.

Kaverikoira-huivikin tuli vihdoin ja viimein,nyt voi siis sanoa virallisesti Toivoa Kaverikoiraksi


Harmitti kun ei päästy viikonlopun TOKO SM-kisoihin porukan mukana Kaverikoiraamaan mutta ehkäpä sitten SawoShow:hun ?,muutoin touhu jatkuu vasta syyskuulla. Aiomme kyllä mennä "omalle" Palvelutalolle vanhusulkoiluun heti kun vaan itse jaksan ja kykenen paria kilometriä pidempää kävelemään reippahammin..

Nättiä säätä luvattu joten pakkaamme kimpsut kampsut ja koirat ja lähdemme huomenna mökille muutamaksi päiväksi heart