Toivolta on taas vaihteeksi ollut ja on korvat ihan hukassa :( , samoin silmät - kontaktia ei meinaa saada ei niin millään.

Tottistelu ryhmässä juna-asemalla maanantaina meni niin penkin alle kun saattoi,koira vaan veti ja vaahtosi ja kuikuili kaikkea muuta paitsi minua.Turhaa tuolloin edes yrittää opettaakaan mitään kun ei pelitä niin ei pelitä. Harmittaa vaan että arvokasta tottis-aikaa ryhmässä menee vouhkailuun. Ei auta namit,houkuttelu,lelu-palkkaus ei niin mikään. Torstaina ei päästy edes hallille migreenini takia ja jäljellä on enää muutamia treenikertoja tässä tottis-ryhmässä. nekin jos menee samaa rataa niin aaarrggghh..

Aloitamme kyllä ihan TOKOilut keväämmällä,alkeiskurssista jatkokurssiin -tavoitteena möllitokojen kautta ihan kisakentille. Mutta aika sen vasta näyttää miten ja mitä tahtia edistytään :). Toivolla kyllä ON kapasiteettiä oppia ja se oppii kaikkea mielellään,tällähetkellä on vaan "pää sekaisin" ja uskon että ohimeneväähän tämäkin on. Pitäähän ne hormoonit ja murkkujutut läpi käydä..

Muutaman kerran ollaan viikon aikana työasussa käyty kaupoilla. Ja aina vaan niitä lupaa kysymättömiä-lääppijöitä käy Toivoa silittämässä vaikka liiveissä lukee "Koulutuksessa - ÄLÄ KOSKE ". Välillä suunnattomasti ärsyttää että eikö ihmiset osaa lukea ?! tai jos osaavatkin niin miksi SILTI tulevat koskemaan?? Noissa tilanteissa on vaan pakko vetää Toivoa poispäin lääppijöistä ja sanoa että se on nyt koulutuksessa,ethän koske. Kuka uskoo kuka ei,poistun sitten takavasemmalle kun ei uskota.

Haukkumaan en ole poikaa vieläkään saanut. Pientä yritystä kyllä on ollut mutta se on ollut Toivolta lähinnä pihinää :D -.

Toivon kasvattajakin kävi tyttärineen kylässä,oli mukava tavata taas. Ja Toivo oli into piukeena,mä luulen että ehkä se tunnisti heidät kun tavallista enemmän riemuitsi ja höselsi. Toivon äiti kävi samalla reissulla sulhastelemassa eli Toivolle pikkusisaruksia suunnitteilla,sulhona oli pk collie ja kyllä kovasti himoittaisi ottaa Toivon pikkuveli-tai sisko jos niitä tulee mutta pakko vaan malttaa mielensä. Haaveissani on kuitenkin ottaa edelleenkin se merle nahka jahka Toivon kanssa tavoite(kuulokoira)on saavutettu.

Kesällä menemme käymään kasvattajan luona,heillä on lammastila ja kokeillaan onko Toivolla paimennustaipumusta :). Toivon emä on hyvä lammaspaimen,ukki-Aksukin(bordercollie) toimii mutta turhan napakka siihen hommaan. Toivolla ON paimennustaipumusta mutta katsotaan onko sitä oikeassa kaavassa lampaiden suhteen :D.

Maisa on onneksi piristynyt Bondin poismenon jälkeen. Tulee jo itse häkistä ulos juoksentelemaan ja hippuloimaan ympäri asuntoa,ruoka maittaa ja iloloikkiakin tekee. Ja muistaa aina välillä Toivoakin komentaa :). Kaveri tarjosi poikakaniaan maisalle kaveriksi ja kieltämättä ajatus Maisan kannalta on hyvä mutta en sitten tiedä..hölmösti pelottaa jos sillekkin pupulle käy jotain.. En tiedä. Päivä kerrallaan.