Toivon touhuilut jatkuu. Lenkit on ollu aika minimissään meikäläisen selän takia mutta onneksi tuota koiruutta voi pitää ja juoksuttaa vapaanakin,muutoinhan se hyppisi jo kotona seinille..Ja onneksi koirapuistoon on niin lyhyt matka. Viimeviikolla olisi ollut ensimmäinen tottistuntikin mutta eihän minusta lähtijäksi ollut :( . Huomenna taas tottista ja silloin kyllä mennään vaikka konttaamalla.

Bondi-pupunen on jo täysin kotiutunut ja Tohvelikin hyvin lunkisti ottanut sen laumanjäseneksi. Yksi ilta etsin Bondia että missä se piilee niin se makasi sängyn alla Toivon kanssa ketarat oikosenaan =D. Ja Maisan kanssahan Bondi on jo ihanihan Ylimmät Ystävykset. Kanirallia täällä jokapäivä seurataankin kun puput pistää vipinää tassuihinsa.

Ohitustreenitkin aloitettiin,ensimmäisellä kerralla oli mukana vain me ja toinen ihminen kahden koiransa kanssa,toinen oli IsoMusta ;). Varsin onnistunut reenikerta kun remmirähjä ei rähissyt ja Toivo ei pelännyt IsoaMustaa vaikka lopulta käveltiin vierekkäinkin. Lisää treeniä ja isommalla porukalla luvassa viikonloppuna.

Miiakin kävi eilen kylässä. Ääniharjoittelussa Koske-merkin kanssa on palattava taaksepäin. Toivohan alkoi ilmoittaa äänestä vain raapaisemalla eikä enää juur ollenkaan kuonolla tökkäämällä. raapaisun kyllä huomaa mutta siinäkin kurja puolensa kun se tassu osuu joskus naamaan/ponnahtaa päin selkää ja raapaisee,saatikka kevään tulevat kurakelit o-ou.. eli alan taas vahvistaa tökkäisyä ennemmin kuin raapaisua. Mutta hienosti se vie nyt merkin jälkeen äänen luo,siinä ei ole mitään ongelmaa. Tai eihän mikään ole ongelma,ne on vain "tilanteita joita on harjoiteltava enemmän =D .

Toivoa aletaan opettaa kuulokoiratyön lisäksi myös avustajaksi sydänongelmiini. Näin alkuun vielä varsin epävirallisesti eli aika näyttää pitääkö opettaa ihan kunnolla loppuun kera tutkapannan. Mutta ensimmäinen haaste on opettaa se haukkumaan ! Jestas se onkin vaikeeta =D. Koitettiin ensin turhauttaa Toivoa "härnäämällä"sitä lelulla,luoksetulolla(estettiin samalla pääsy kuitenkin)jne mutta ei,koira innostui ja innostui mutta pihaustakaan ei kuulunut. sitten alettiin Miian kanssa haukkumaan ja samalla innostettiin Toivoa ja pah,me vaan haukuttiin ja Toivo vaan pihisi . Ulkonakin yritettiin mutta ei,se vaan kouhkasi äänettömästi. Luulisi nyt paimentaustaisen koiran herkästi haukkuvan?! Niinhän sitä luulisi.. Vanhan ovikellon ääni lopulta herätti muutaman haukku-äänen joten jatkossa testaan sillä,lisäksi Kaverini saa tulla koiransa kanssa avuksi ja näillä eväin jos saisi Toivon haukkumaan Käskystä. Kaiken kouhkaamisen jälkeen Miia kyllä totesi että Toivolla on hyvä stressinhallinta-kyky =O. Ja minä oon aina luullu että se on sikanopeeta herkästi kiihtyvä pikkup*rulainen :). Äitin Kulta ..;)

Ensikerralla otetaan uutena äänenä harjoitteluun mukaan palohälytin. se onkin jo kaikkinensa paljon vaativampi opettaa. Ilmaisun Toivo varmaan oppii hyvinkin mutta sen jälkeen se ei saakkaan viedä äänen luo vaan sen pitää mennä maahan heti kun on äänen ilmaissut. Tuosta tuleekin sitten mielenkiintoista opeteltavaa..ja naapureita täytyy varoittaa ajoissa,muutoinhan täällä juoksee palokunta alvariinsa =D

Täällä on kuulokoira-koulutuksessa toinenkin koirakko ja soitankin heille pian,ihana saada vaihtaa kokemuksia yms toisen samanlaisessa tilanteessa olevan kanssa. Kevääksi luvassa myös toinen kuulokoira-leiri,meille jo jatko-kurssi eli sen käytyämme keskitymme kovasti treenaamaan ääniä ja käyttäytymistä ja sitten olisi enää testit jäljellä. Ne menee kyllä reippahasti ensivuoteen..