Tällähetkellä ei naurata yhtään..molemmat koirat oksentelee,Chico aloitti eilen aamulla ja puoliltapäivin rauhoittui mutta aloitti aamulla uudestaan ja Toivo samaten. Toivo oksentaa useammin kun taas Chico tuntuu nyt rauhoittuneen..ja tietysti viikonloppu edessä - näinhän se menee että jos akuutti eläinlääkärin tarve tulee niin toki se osuu aina viikonloppuun ja päivystysaikaan..mutta toivottavasti ihan kotikonstein saadaan mahat rauhoittumaan,käytössä Canicurit,Attapektit ja nesteitä tietysti ohjeitten mukaan.
Ensin luulin että Toivo oksentaa vain eilen syömänsä kävyt pois mutta tulee sieltä muutakin kuin käpyjä .. ja niinkuin tuo koiruus rakastaa käpyjen syöntiä angry,kitken kyllä sen tavan pois.


Kevät tuli ja lumet suli,Toivo tosin kävi jo huhtikuun lopussa heittämässä talviturkin pois vaikka lampi oli vielä jäässä,reunalta sula..mentiin metsäpolulla ja koirat irti ja niillähän oli hirmuisen kivaa vapaana juosta ja Toivo vaan jatkoi eteenpäin menoaan vaikka ehdin jo karjumaan EI SINNE!!,mutta sinne meni - molskahti lampeen..tuli se heti takaisin onneksi ja kovasti pyrki uudestaan uimaan mutta maltetaan odottaa lämpimimpiä säitä ja vesiä..

Toritreeneissä oltiin 3 viikkoa sitten,tavattiin siellä kouluttajakin. Itse menin jokseenkin masentunein mielin tapaamiseen ja sekin vaikutti varmaan Toivon sähläämisiin kun siihen ei alussa meinannut ottaa mitään tolkkua ja kontaktia..ja toisekseen ainahan Toivo on alussa ollut into piukeena kun Miian kanssa on tavattu smiley.. Miia palautteli taas mieliin sen että jos Toivo intoilee liikaa niin ihan alussa kulkiessa vain naksuttelua ja namia päälle niin se sen myötä alkaa taas keskittyä töihinsä. Ja niinhän siinä taas kävi kun torillepäin lähdettiin kävelemään ja koko torireissun ajan Toivo meni todella todella mukavasti,malttoi kuunnella ja tehdä töitä välittämättä mitään muista ihmisistä jne. Tiivistä naksuttelua alun 200metriä ja sitten vain tarvittaessa. Itse vaan pähkäilin taas että miks ihmeessä MINÄ itse en muista tuota hommaa vaan aina tarvii jonkun muistuttaa ?!? Kaipaan muistilappua otsaan smiley..
Torireissun jälkeen olikin sitten taas niin hyvä mieli ja sain taas lisää motivaatiota jaksaa jatkaa kouluttelua. Tiiviimmin.

Chicon kanssa aloitin ihan urakalla naksun avulla tuon toisten koirien ohittamis-harjoittelun. Väliin ehdin ajoissa itse huomata toisen koiran ja ajoissa alkaa naksutella ennenkuin Chico ehti ääntäkään päästää,välillä olin auttamatta liian myöhässä ja silloin koko tienoo kaikui pienen Tirpan äänestä..Pikkuhiljaa huomasin homman edistyvän ja monen koiran ohitse päästiin jo hipihiljaa mutta sitten kymmenkunta kertaa kävi niin että kun itse keskityimme ohittamiseen ja vastaantuleva koirakko selvästi oli tulossa ihan lähelle ja sanoin heille kauempaa jo että menkää ohi niin ei..piti päästää koira pitkällä hihnalla meidän luo ja siitä seurasi Chicon rähinä ja toivon sählääminen ja homma oli pilalla..otettiin takapakkia ja muutamalle seuraavalle piti jo ärähtää että" älä päästä sitä koiraa tänne" ja lienenkö sain hullun maineen mutta harmitti kun homma alkoi jo edistyä..
Sitkeästi ollaan jatkettu harjoittelua ja nyt Chico on tajunnut sen että toisia koiria ei tarvitse pelätä syyttä suotta eikä huutaa turhia,välillä sanoo kokeilevasti hauhau tai räyräy mutta lopettaa heti kun kutsun nimeltä ja se malttaa ottaa kontaktia ja naksuu ja namia. 
Muutaman kommentin " tommosta vihasta koiraa saa kaupungissa pitää..ja opeta rakkis tavoille.." jätin omaan arvoonsa sillä mulle tärkeintä on tietää se että Chico ei vihaisuuttaan rähissyt vaan pelkoonsa/arkuuttaan ja vaikka ihmisten kommentointi välistä tuntuukin pahalta niin korvasta sisään ja korvasta ulos kun itse tiedän missä mennään.

Vappuna oltiin pentumätsissä ja sinnekin lähdin sillämielin että jos Tirppana vaan suurinpiirtein pysyy hiljaa ja kuosissa niin olen todella tyytyväinen reissuun,muusta viis. Ja vot..iso halli,silmämääräisesti arvioiden 60 pentua ja sata ihmistä niin oli poika nätisti. Kokeilevia haukahduksia,muutama räsähdys liian lähelle tulleelle isolle koiralle mutta ylipäätänsä koira oli todella nätisti siellä. Kehässä parina oli samanmoinen pienikokoinen koira,Chico ei siitä noteerannut mitään,ravasi reippaasti häntä ja pää pystyssä minuun katsoen,seisoi paikallaan hetken jopa pitelemättä ( ja muuten koitin asetella..)ja tuomarinkin antoi läpikäydä itsensä ja punainen nauha tuli. Sitten odoteltiin läpi muiden arvostelujen ja lopulta kaikki punaisten saaneet pennut yhtäaikaa kehään ja siinä oli Chicolle liian tiukka paikka,monta koiraa kehää kiertämässä joten pari kertaa ravatessa sen hermot petti ja räsähti. Mutta paikalla seisominen meni suht hyvin ja vaikka ei sijoituttu niin olin todella mielissäni miten hyvin meni.
Loppupäivän kotona Chico sitten nukkuikin todella sikeästi..

Toivoakin oli tarkoitus viedä 4-5 mätsiin tässä kevään ja kesän aikana mutta itse en pysty vielä juoksemaan pientäkään pätkää joten Helatorstain mätsi saa jäädä käymättä ja nyt kun joudun 2 viikon päästä mahaleikkaukseen niin koko kesän mätsit omalta osalta on peruttu. Tulee olemaan hermostollisesti tiukka kesäkuukin kun joutuu ottamaan itse taas elon niin varovaisesti ja koiratkin joutuu väkisin vähemmälle liikunnalle :( . mutta onneksi on kesä ja sula maa ja asutaan metsän vieressä niin saa edes vapaana tuolla lenkkipoluilla pitää koiria joten eivät ihan liikunnatta jää. saas nähdä joko sitä kuitenkin kesän aikana sais Toivolle kokeiltua sitä Kuulokoira-testausta..se jää nähtäväksi..



  Chicon hyppyloikka kevääseen

 Karvanlähdön myötä väriään muuttanut Tohveli